Bosch Car Service monteert weer uw winterbanden
Bosch Car Service monteert weer uw winterbanden

Hebt u er ooit over nagedacht hoe groot de contactzone tussen uw banden en de weg is?

Maak een vuist met uw ene hand, leg die in de palm van uw andere hand: dat is de contactzone. U hebt dus maar enkele vierkante centimeters om uw auto stabiel en baanvast te houden, het water af te voeren, grip op de baan te krijgen én uw remafstand binnen de perken te houden. 

Laat daarom de spanning en het profiel van uw banden checken. Wij monteren uw winterbanden tegen aantrekkelijke tarieven. 

8 redenen om winterbanden te laten monteren

  1. Winterbanden zorgen, ten opzichte van zomerbanden, onder alle gladde omstandigheden voor sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid!

  2. Meer grip en trekkracht bij temperaturen onder de 7°C vanwege speciaal rubbermengsel met silica dat niet verhardt bij lage temperaturen zoals zomerbanden.

  3. Meer comfort en betere afvoer van water of natte sneeuw door fijne lamellen in het profiel. Hierdoor wordt de remweg verkort en verbetert de wegligging in bochten (minder kans op aquaplanning). Bij sneeuw vervormt het profiel bij het rollen van de band en lamellen worden ‘grijpers’ die zich in de sneeuw ‘vasthappen’.

  4. Moderne winterbanden zijn net zo geluidloos en comfortabel als zomerbanden en slijten,door het speciale silicamengsel, niet sneller.

  5. In sommige Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden.

  6. Kosten voor winterbanden zijn verwaarloosbaar. De aanschafprijs is vaak lager dan zomerbanden en uw zomerbanden slijten immers niet!

  7. Een beijzelde weg is 2x zo glad als een besneeuwde weg; 4x zo glad als een natte weg of een weg met een laagje gesmolten sneeuw; en 8x zo glad als een droge weg! Met winterbanden heeft u beduidend meer grip en minder slip dan met uw zomerbanden.

  8. Hoewel winterbanden niet verplicht zijn, worden ze, vooral voor automobilisten die dagelijks op hun auto vertrouwen, wel sterk aanbevolen.

Zijn er nog winterbanden? Wat zijn de prijzen?

Neem contact met ons op voor de actuele prijzen en voorraden.

Maak meteen een afspraak of bel ons!

Alle Acties
Olie Motor